Török: Čtyři kilometry by neměly pro Verta být problém

 Po těsném vítězství v Karlových Varech si Vert Liberte (na snímku z Prahy)  zapsal třetí místo na francouzské grupové scéně  a naznačil, že úvahy o start v Prix Cadran v rámci největšího evropského podzimního mítinku při Vítězném oblouku  nejsou zdaleka tak odvážné, jak by mohl být někdo přesvědčen. I trenér Dalibor Török byl s pařížským výsledkem samozřejmě spokojený…

„Kdo by se zlobil za umístění v grupovém dostihu, samozřejmě jsme v Paříži byli spokojení,“ konstatuje na konto koně, který je momentálně handicapově nejvýše hodnoceným starším rovinovým koněm  v českém tréninku a který ve Francii potvrdil, že tato pozice určitě není náhodná.

Spíše než k minulému startu se ale dívá trenér k budoucnosti: „Vert potvrdil, že start v Prix Cardan dává smysl a chystáme se na něj. Výbornou zprávou je, že jsme se i na ten dostih opět domluvili s Bayjuržanem Murzabajevem, který měl zájem na Vertovi pokračovat  a připadal mu i pro ten dostih zajímavý.“

I když v Cardanu bude muset jeho svěřenec předvést své umění na čtyřech kilometrech,  nevidí v tom jeho trenér velký problém. „Ve stylu, kterým Vert běhá, by to neměl být problém. Navíc věříme, že v říjnu už se bude dostih běhat na měkčí dráze, v těch posledních startech se musel srovnat s letními podmínkami, a to pro něj není úplně optimální,“ konstatuje trenér koní DS Pegas.

Ta se letos ve větší míře soustřeďuje i na překážkové dostihy a na těch minulých pardubických absolvoval reprezentant bílých barev  Godfrey poslední přípravu na říjnový vrchol sezóny. „Dali jsme mu tentokrát kratší dostih,  a myslím, že udělal velmi dobrou práci a hodnotnou přípravu, byl jsem spokojený s ním i s Danielem Vyhnálkem v sedle,“ libuje si Dalibor Török a potvrzuje, že tento pár společně nastoupí i v den D o druhé říjnové neděli.