Nieslanik: I druhé místo v Longchamp udělalo radost

 Grupová umístění z Francie se v českém turfu v posledních týdnech množí. Sice nikoli s frekvencí hub po dešti, nicméně skutečnost, že na třetí msto Verta Liberte zpřed týdne navázal v neděli druhým místem Ponntos v Longchamp, je pro české příznivce náramně dobrou zprávou. Jen málo ovšem scházelo, aby se rychlík ze stáje Evy Nieslanikové v Logchamp  podruhé v životě prosadil ke grupovému vítězství.

„My jsme ale spokojení,“ říká na dotaz, zda nedělní výsledek více mrzí nebo těší, trenér Miroslav Nieslanik. „Scházelo mu málo a na trati se bohužel nevyhnul menší kolizi, ale i druhé místo je krásné a my jsme za něj vděční. Ukázal, že do takových dostihů patří, a za tři týdny se do Logchamp vrátí.“ To už ovšem samozřejmě nebude při příležitostí dostihu grupy tři, ale řpi největším sprintu na evropském kontinentu…

I za tři týdny by mohl v sedle Ponntose figurovat „starý známý“ Bayjuržan Murzabajev, který koně vedl i v neděli. „Pokud mám informace, měl by o Ponntose zájem, pokud to bude možné. Věřím, že zájem bude i z naší strany,  je to výborný žokej, ale Ponntos je kůň, na jakého si rádi sednou i jiní špičkoví jezdci. A jezdců na výborné úrovni je ve Francii celá řada,“ uvědomuje si Miroslav Nieslanik, jehož svěřenci se v posledních týdnech ukazují ve formě i na našich drahách a on se díky nim posunul na vedoucí pozici v letošním trenérském šampionátu na rovinách.

„Poslední týdny se nám daří. Děláme pro koně maximum a právě v těch posledních týdnech nám to koně bohatě vrací, takže teď z naší práce máme moc dobré pocity,“ dodává trenér, který při současném tempu sběru úspěchů koní v oranžovobílých dresech může ještě v rámci letošní sezóny překročit hranici sta trenérských úspěchů.