Meranské Gran Premio s českou převahou na startu

Plnou polovinu účastníků letošního 84. ročníku Gran Premia v Meranu vyšlou na start syn a otec Váňové, celkem  přitom do pětikilometrového dostihu o 250 000 eur nastupuje devět koní, chystaných v České republice.    Protože do Gran Premia letos nenastoupí žádný francouzský účastník, zdá se, že by se dostih měl i v letošním roce stát českou záležitostí.

Josef Váňa mladší  staví do boje hned pět reprezentantů stáje Scuderia Aichner v čele s čtyřnásobným vítězem L´Estranem (ž. Bartoš) a vítězem poslední předzkoušky Gangster de Coddes (ž. Kratochvíl), které doplňuje trojice stájových kolegů Andoins (ž. Velek), Piton des Nieges (Pastuszka) a nečekaně také pražský zářijový vítěz Sternkranz (ž. Matuský). Josef Váňa starší doplňuje sestavu svým Fly Filo Fly (Ryžak).

Velkým soupeřem Váňových svěřenců by letos měl být lodi v Gran Premiu druhý a letos zatím stoprocentní First of All (ž. Faltejsek), ale zajímavým koněm nepochybně bude i čerstvý hrdina Velké Wroclawské Her Him (ž. Lovén), jehož Greg Wroblewski doplňuje také Ocean Lifem (ž. Benoit).  

Jako soupeři elitní české  letky se v Meranu představí letošní vítěz velkého krosu ve Waregemu Polynuit, který loni v Meranu neuspěl, a v Itálii už známí Ballinsco (Agus) a Bornasco (Mescam).