Wroblewski: Gran Premio je letos velké českou zásluhou

Má eminentní zájem na dvojici z koní, kteří se postaví na start nedělního meranského Gran Premia. S papírově lepším z nich, Her Himem, doufá v to, že třeba nadělá starosti tandemu favoritů First of All – L´Estran. A věří, že  Gran Premio je letos velké především českou zásluhou. Greg Wroblewski dále o největším italském překážkovém dostihu říká:

„V Meranu se letos vlastně běží taková česká Grand National na italském území. Devět koní z České republiky, to je vážně hodně. Kdyby tam nebyli, to premio by moc Gran nebylo. Myslím, že je to pro letošní ročník zajímavost,  se kterou můžeme být spokojení.“

Ohledně ambicí koní,  na jejichž přípravě se podílí, Wroblewski konstatuje: „Her Him je zkušený kůň, který se dostal do formy. Že má svou kvalitu, to ukázal ve Wroclawi, a tam ho taky chystáme ještě na start v Crystal Cupu.  Jenže mezi těmi dostihy je celkem dlouhá pauza, a proto se vydá  taky do Merana. Samozřejmě má nevýhodu, že to tam nezná, ale uspěl už  na řadě jiných závodišť,  a věřím, že se vyrovná i s dráhou v Meranu.  Ocean Life  to v Meranu zná a má tam na koně kvalitní starty, možná mohl Gran Premio běhat až za rok, ale bude to pro něj velká zkušenost. Favorité jsou daní, jenže v překážkových dostizích se může stát všelico…“

Protože na celkové dotaci Gran Premia si najde podíl sedm prvních v cíli, ambice na dotovaná umístění nevypadají rozhodně nijak přehnaně ani v tomto případě.  „Musíme si přece nějak vydělat na zimní topení,“  říká s nadsázkou Wroblewski.

Ten ve svém novém středisku v Albertovci také nadále ladí přípravu irských potenciálních účastníků Velké pardubické a na dotaz, jak se hostujícím svěřencům Petera Mahera u něj vede, říká: „Pracují tak, jak si představujeme, ale do Velké se s nimi v daném čase už mnoho udělat nedá, můžeme se pokusit jenom o drobné úpravy některých věcí.  Jinak jsem ale v našem novém působišti moc spokojený, i když si ještě musíme analyzovat všechny věci kolem, což nějaký čas bude trvat.“ V přípravě irských hostů  v Abertovci jde ovšem všechno hladce a tak by se irský start po dlouhé odmlce měl opět stát realitou.