Merano: Po zranění Faltejska dvě možnosti pro Gran Premio

První den velkého mítinku v Meranu začal nepříznivě pro žokeje Jana Faltejska. Z dnešního mítinku si odnesl pohmožděné rameno a velký otazník je i nad jeho působením v druhém dni mítinku, kdy má jezdit jednoho z favoritů Gran Premia First Of All. K současné situaci  ohledně zítřejšího jezdeckého obsazení nám situaci upřesnil z Merana  majitel koně Jiří Charvát.

„Dnes večer se zdá možné, že Jan Faltejsek zítra bude moci jezdit, jistotu budeme mít zítra,“ říká Charvát. „Kdyby to ale možné nebylo, náhodou v Meranu je také Felix de Gilles, který koně jezdil v Gran Premiu při Faltejskově zranění loni.  Jezdí tady v jiném dostihu, ale pro Gra Premio by byl případně  k dispozici,“ vysvětluje majitel koně, který by měl být největším soupeřem reprezentantům Scuderie Aichner.

V rámci sobotních dostihů se v Meranu z českých koní vítězně prosadili Burschi v steeplechase na 3900 metrů o 45000 eur před Ramuntchem a Almost Human s Lukášem Matuským, který pro Josefa Váňu staršího vyhrál meranský Crystal Cup  před Gapem Pierjim   po zranění se vracející Matuský vyhrál i s italským Apexem v dostihu tříletých před Sopran Egerem, který tak uzavřel dnešní bilanci svěřenců Josefa Váni mladšího na třech druhých místech…