Dettori: Změna plánu! Místo konce kariéry bude jezdit v Americe

Rozlučka Frankieho Dettoriho na konci letošního roku při Breeders´Cupu,  na Melbourne Cupu,  nebo snad v Hongkongu?  Zapomeňte. Nejpopulárnější světový žokej posledních let se stěhuje do Ameriky a plánuje pokračovat v ježdění, možná i po  další tři roky.

Dettori své oznámení oznámil dnes v rozhovru na televizní stanici Sky Sports Racing a změnu vysvětlil takto: „Letošní rok mi přinesl velké úspěchy v Americe, Yorku, Ascotu, vyhrál jsem velké dostihy ve Francii.  A zjistil jsem, že nejsem připravený se rozloučit. Řekl jsem, že se s Evropou rozloučím v Ascotu, a tak to také bude.  

Stěhujeme se s rodinou do Ameriky a tam se chystám pokračovat v ježdění. Jestli to bude na tři měsíce nebo na tři roky, to se ještě uvidí,“ dodal Dettori s poukazem na skutečnost, že své si k jeho  budoucnosti jistě řekne také jeho tělo.  Na otázku, zda uvažuje třeba o návratu  na mítink Royal Ascot, tuto možnost nevyloučil ale konstatoval, že se v Americe soustředí především na to, aby získal slušnou jezdeckou šanci v příštím Kentucky Derby, což je pro tuto chvíli jeho hlavní cíl.  Že by pendloval mezi Amerikou a Evropou, to v tuto chvíli nepřipouští, možnost účasti na největších evropských dostizích ale dvaapadesátiletý italský rodák nevylučuje.