Caucasian: Po rekordu zřejmě zimní přestávka

  Ideální symbiózou se ukázala letos distance 1400 metrů, mostecké dráhy a svěřence Konstantina Kobzareva Caucasiana. Reprezentant stáje The Sons of Sharpour v Českomoravské ceně zaběhl rekord dostihu a žokej Adam Florian připustil, že tentokrát pro vítězství v testu nejvyšší kategorie  nemusel sahat hluboko do rejstříku svých jezdeckých dovedností. Caucasian obhájil loňské „českomoravské“ vítězství v rekordu dostihu a  ze čtyř startů v Mostu tak  zaznamenal jen jednu porážku, když v srpnu na 1200 metrech podlehl Ponntosovi, což je v našich poměrech přece jenom jiná váhová kategorie.

„Most je pro něj asi ideální dráha,“ mínil po vítězství na severu Čech Adam Florian. „Caucasian to tady silově zvládne výborně seběhnout. Ukázalo se, že dokáže podat kvalitní výkon i v Chuchli, a může se v dostihu trochu schovat, ale na mostecké dráze mu to jde nejlépe.“   Adam Florian si s Caucasianem  porozuměl velmi dobře,  a na jejich vzájemnou spolupráci se pravděpodobně budeme moci těšit i v příštím roce.

V tom letošním by si totiž rychlík z tréninkového střediska v Krabčicích už měl odpočinout.  „U nás už pro něj není, co by mohl běhat, a do ciziny s ním asi cestovat nebudeme,“ konstatoval na konto svého nejúspěšnějšího svěřence trenér Konstantin Kobzarev. Tou právě Caucasian letos přinesl jubilejní desáté vítězství ani ne dvouleté trenérské kariéry a  pokud ho rychlost neopustí, jistě by měl k oporám stáje patřit i v roce příštím…

Galerie z mosteckého odpoledne je k prohlédnutí zde