Urbánek: Favorit Ceny prezidenta? Podzimní formy jsou nejisté...

Vyvrcholení nedělního pražského odpoledne, jímž  je Cena prezidenta republiky s osobní přítomností hlavy státu, má podle sázkových  kurzů jednoznačného  favorita v Magic Merlinovi. Reprezentant stále Lokotrans, která je zároveň partnerem dostihu, může tak v Praze uzavřít vítězný hattrick  poté, co vyhrál St. Leger i Velkou cenu českého turfu.

Trenér Luboš Urbánek konstatuje, že Magic Merlin je pro poslední letošní start nachystán, i když Cena prezidenta nebyla původně jeho cílem. „Nemířili jsme s ním do prezidenta, ale po posledním vyhraném dostihu byl veselý a vzal ho dobře. I když už se na něm ukazuje zimní srst a je to na něm vidět, vypadá v přípravě dobře a tak jsme se s ním rozhodli Cenu prezidenta běžet.“ Magic Merlin by neměl mít v neděli problém s dvoumílovou distancí a jeho dosavadní letošní počiny signalizují, že sázkovým favoritem by neměl být náhodou…

„Vzhledem k tomu, že majitel stáje je sponzorem Ceny prezidenta, jsme měli zájem ten dostih obsadit. Uvažoval jsem v souvislosti s ním o Willemine,  která by to asi seběhla, kdyby se ten dostih odehrál v klidu, nakonec si ale  Magic Merlin o tento start řekl tím, jak v poslední době vypadal,“ dodává Luboš Urbánek.

Jeho svěřenec je nyní pro Cenu prezidenta  velkým favoritem, to ale pro realizační tým mnoho neznamená.  „Já  kurzy příliš nesleduju, ale ano, asi jsme favorité a pokusíme se s tím vyrovnat. Na druhé straně je tu ale několik skutečností, hlavně podzimní termín. Na podzim jsou formy často docela jiné, než jaké mají koně v průběhu sezóny, a dochází proto k překvapením která se nedají čekat.“

Soupeře, kteří znamenají pro Magic Merlina největší nebezpečí v souvislosti s nedělním startem, Luboš Urbánek nechce příliš jmenovat. „Určitě se mi tam líbí Garmona od Honzy Demeleho s nízkou váhou, a uvidíme, jestli se do dostihu dostane Let´s Get Loud, koně od Ingrid Koplíkové teď porážejí všechny ostatní,“ říká Luboš Urbánek. „Ale jak už jsem říkal, máme podzim a to znamená, že do výsledku může promluvit kdokoli,“ dodává trenéra favorita Lokotrans Ceny prezidenta republiky.