Murzabajev se vrátí do Německa

Někdejší český a německý žokejský šampion Bajuržan Murzabajev se vrací z Francie do Německa. Poté, co v letošním roce působil jako stájová jednička u legendárního francouzského trenéra Andreho Fabreho, se pro příští rok Murzabajev dohodl na návratu do nejúspěšnější německé stáje trenéra Petera Schiergena. Informují o tom německé dostihové servery.

Ve středisku trenéra Fabreho došlo v letošním roce k řadě změn, které budoucí pozici stájového žokeje u tohoto trenéra znesnadnily, pro příští období totiž u Fabreho má být významný počet koní stáje Godolphin,  bratrů Wertheimerových a Edouarda de Rotschilda, kteří vesměs disponují svými smluvními žokeji a dávají jim přednost před stájovým jezdcem. Z tohoto důvodu Murzabajev neměl možnost na řadě  zástupců „své“ centrály jezdit a jeho výsledky možná nebyly takové, jak si mnozí představovali.

Murzabajev u Schiergena vystřídá Reneho Piechulka, který na jeho dosavadní místo přišel pro letošní sezónu.  Vrací se do známých podmínek a trenér Schiergen je jeho rozhodnutím samozřejmě potěšen. Stájovou dvojkou ve stájí Asterblütte bude nadále i u nás dobře známá Sybille Vogtová. Murzabajev by se měl na staronovém působišti objevit na začátku sezóny na travnatých drahách, předtím ho čeště bude čekat dohodnutí tříměsíční působení v rámci přidělené krátkodobé licence v Japonsku.