Breeders´Cup: Dvojitá šance pro Dettoriho?

Čtyřicátý ročník Breeders´Cupu, který hostí příští pátek a sobotu Santa Anita, zná předběžná startovní pole všech dostihů. Jedenáctý Breeders´Cup, který se koná v Santa Anitě, čeká jednu z nejvyšších návštěv zahraničních koní v historii, definitivní podobu startovních listin bude však svět znát až v pondělí.

BC Classic by nicméně měl soustředit nejlepší současnou americkou společnost v čele s vítězem Belmonst Stakes   Arcangelem, který má na kontě čtyři vítězné starty v řadě a aktuálně suverénně kraluje americkým tříletým koním.  Mezi jeho vyzyvateli budu mimo  jiné vítěz Dubai World Cupu Usba Tesoro, hrdina Kentucky Derby Mage a možný evropský zástupce na startu Classic King of Steel, který ale zřejmě zamíří spíše do Breeders´Cup Turf.  

Největší evropské hvězdy se ale i letos mají soustředit v dostizích, konaných na travnatém povrchu. S velkým očekáváním se bude čekat návrat Paddingtona, který po sérii sedmi vítězství zaznamenal v posledních startech dvě porážky. Velkou šanci vstoupit do dějin má také Inspiral, v jejíž sedle se s Evropou a jejími koňmi může stylově rozloučit Frankie Dettori.  Ten sice v Breeders´Cupu nekončí a po nedávném oznámení rozhodnutí o pokračování kariéry může cílit i na ten v příštím roce, ale šance jako Inspiral nebo King Of Steel už v příštím  roce pro Evropany jezdit nemusí…