Without a Fight má velký australský double (+ video)

Nejpopulárnější dostih jižní polokoule se dnes stal velkým dnem žokeje Marka Zahry. Ten totiž obhájil loňské vítězství přesto, že loňský vítěz Melbourne Cupu Gold Trip dnes ve Flemingtonu obsadil až sedmnácté místo. Třicet let po premiérovém evropském triumfu  vyhořel také favorit irského trenéra  Mullinse  Vauban a velký triumf si zapsal  šestiletý Without a Fight.

Svěřenec Anthonyho a Sama Freedmanových se stal prvním koněm od roku 2001, který v jedné sezóně zapsal velký australský double v podobě triumfů v Caulfield Cupu a Melbourne Cupu. Poté, co v loňském roce ve Flemingtonu ještě jako svěřenec Simona a Eda Crisfordových dokončil dvanáctý. Zůstal v australském prostředí a u protinožců mu evidentně šel tamní život k duhu.

Dostihu udal tempo vítěz anglického Derby z roku 2020 Serpentine, velmi dobré pozice držel i tandem Willieho Mullinse Vauban a Absurde, ale první jmenovaný začal nečekaně brzy ztrácet půdu pod nohama. V rovině už Mark Zahra dostal do dominantní pozice svého Without a Fight a nenechal nikoho na pochybách o tom, kdo je dnes na dvoumílové trati nejlepší. Pro trenérský australský klan Freedmanových šlo o první triumf v Melbourne Cupu od hattricku vítězství fenomenální Makybe Divy, který skončil v roce 2005. Druhé a třetí místo v 3 členném poli získali svěřenci Chrise Wallera Soulcombe a Sheraz,  nejlepším Evropanem akonec zůstal Absurde na sedmém místě.