Lysá nad Labem uzavřela šampionátu roku 2023

Závěr české dostihové sezóny v Lysé nad Labem uzavřel zbývající tajenky v českých šampionátech. K Davidu Liškovi, který titul šampiona mezi jezdci na rovinách mohl slavit už dlouho před cílem sezóny, se připojili noví „medailisté“ v rámci hodnocení Lázně Poděbrady Cupu. Zásluhou jednoho vítězství v Lysé nad Labem uhájila druhé místo Martina Havelková, jež je zároveň vítězkou Ladies´Cupu pro rok 2023, jedno vítězství a jedno druhé místo v Lysé poslalo na třetí místo šampionátu Petra Foreta, čtvrtá (a druhá v Ladies´Cupu) je nakonec Alena Plimlová.

Vítězný double si zapsala v Lysé nad Labem ovšem Petra Zedková, která postupně vyhrála v sedle Si Su Henki a Vintage Brand,  přičemž s oběma tříletými zaznamenala první vítězství jejich kariéry. Poprvé vyhráli v rámci svých dostihových kariér také dvouletý  Pirlo s Petrem Foretem  a tříletý Happy Scarlett s Martinou Havelkovou.   Poprvé vyhrála také Gajda vedená Matyšem Lukou, který je nejúspěšnějším amatérem letošní sezóny a uzavřel svůj letošní účet na deseti vyhraných dostizích.

Závěrečné rovinové vítězství sezóny 2023 ukořistil populární třináctiletý Wobull se Now, vedený Adamem Florianem  pro trenérku Helenu Voršilkovou, poslední překážkový dostih na českém území v letošním roce vyhrál předloňský účastník Českého derby Kmotr s Ondřejem Velkem po hezkém boji s Dumon Roclay.