Demele: Z Milána bychom rádi umístění mezi pěti

Závěr evropské sezóny klasických dostihů tradičně obstará zítřejší italský St. Leger v Miláně. Na startu tři kilometry dlouhého testu se sejdou i dva koně z českého tréninku. Do boje o 77000 eur celkové dotace se vydají svěřenec šampiona českých trenérů pro letošní rok Miroslava NIeslanika Chaldero a loňský český Kůň roku  Gasparini, který v letošním roce zatím marně čeká na první vítězný start.

„Bude to hodně těžký dostih,“ uvědomuje si Jan Demele, trenér Gaspariniho, který se na cestu do Milána vydal už včera večer. „Soupeři jsou hodně  kvalitní, dohlášený Angličan i Němci se budou porážet těžko. Na druhou stranu jsme se ale na tento start chystali a chceme v Itálii dokázat, že Gasparini do této společnosti patří..“

Britský Roberto Escobarr reprezentuje trenéra Michaela Applebyho, který si před dvěma týdny zapsal i své první vítězství na Breeders´ Cupu a se svými svěřenci určitě necestuje bez vyhlídky na kvalitní umístění. Na startu bude i německá sestava v čele s čerstvým vítězem grupy 3 v Baden Badenu Alessiem a druhou ve vytrvalecké grupě 3 v Berlíně Crystal Estrella.  Konkurenci dotváří i maďarský vítěz St Leger Agreement.

Příprava Gaspariniho na dostihy v Miláně probíhala podle trenéra v pořádku. „Naštěstí nám nezamrzlo, takže se dalo pracovat, jak jsme potřebovali.   Na moje gusto je pro něj přestávka šesti sedmi týdnů od posledního dostihu  trochu dlouhá, ale věřím, že formu drží. Měl samozřejmě dlouhou  sezónu, ale výkonnost si v jejím průběhu držel,  a tak věříme, že ani tentokrát ostudu neudělá…“

 Dostih by se na široké milánské dráze s dlouhou rovinou mohl konat ve slušném tempu. „Němci budou mít zájem udávat tempo, tak jen doufáme, že to nebude přepálené jako ve Varšavě.  Věřím, že jsme připraveni a moc rádi bychom byli do pátého místa,“ dodává Jan Demele z Itálie před zítřejším startem.