Iva Miličková: Nová budoucnost u koní? – 2. díl

Ve své době byla doslova zjevením. Drobná dívka ze Slavičína s ideální výškou a proporcemi pro kariéru rovinové jezdkyně, jež se dokázala prosazovat v konkurenci špičkových žokejů, jakými byli například Jan Rája, Dušan Andrés či René Koplík. Svou otevřenou povahou a se stálým úsměvem na rtech si během několika let získala mnoho příznivců, kteří pak sledovali, jak se populární „Ivi Mili“  vydala do světa.  O tom, co ukončilo její profesní kariéru u koní i o tom jak nyní žije a s partnerem a dětmi ve Francii a co plánuje do budoucna, jsme si povídaly během jednoho příjemného večera…

O práci v Anglii i tvém odchodu do Francie, kde jsi poznala svou životní lásku Stephana Breux, jsme si povídaly minule. Zmínily jsme také, že spolu máte dva krásné kluky, nejsou to ale jediné děti, kterým se aktuálně věnuješ...

Udělala jsem si rekvalifikaci, abych mohla být profesionální chůva, a hlídám děti z domu. Kromě svých dvou mám na starosti ještě další tři – dvouletého Rickyho a dva dvouapůlleté – Edouarda a Jasmine, přičemž tu hlídám pouze v úterý, čtvrtek a pátek od 9 do 12 hodin, tedy v době, kdy jsou moji kluci ve škole a školce.

Baví tě tato práce?

Baví mě a ty dny, kdy jsou hodní, když spolupracují, jsou super. Ale třeba minulý týden, když dostali oba dva kluci neštovice, bylo to, přestože končím už v jednu hodinu, hodně hodně dlouhé. Když se hádají a do toho jsou unavení, začíná to být trochu psychárna. To ti ale může potvrdit každá maminka, která má víc dětí.

Jak nejraději trávíš s dětmi čas?

V létě jsem si pořídila takové velké kolo, aby se mi na něj vešlo několik dětí, tak jsem je brala k jezerům, které jsou nedaleko. Vždycky jsme je obešli a viděli přitom i spoustu zvířátek. Ráda s dětmi chodím i do parku, jenže teď už je zima, tak to už moc nejde. Takže jdeme třeba jen na hodinku před barák jezdit na odrážedlech, nebo na půlhodinku někam ven. Už jsou to jen takové rychlovky, protože přituhuje a hlavně hodně prší.

Hlídání dětí je fajn, nicméně neláká tě návrat k tvé profesi, ke koním?

Není to práce, kterou bych chtěla dělat po zbytek života. Teď s kamarádkou Lindou Krejčovou, která má obchod s potřebami pro koně a jezdce Jockey-Exclusive, který skoro všichni v Česku znají, rozjíždíme úplnou novinku. Jde o novou podestýlku z kokosu, obohacenou minerály a esenciálními oleji, a myslím, že to bude bomba. Minulý týden přijel do Francie první kamion a podle trenérů, kteří podestýlku už vyzkoušeli, bychom mohli slavit úspěch. V úterý má přijet další kamion s 26 paletami, takže v tomhle aktuálně vidím svou novou práci. Budu reprezentovat Lindy firmu a chodit po trenérech, což už vlastně dělám teď a nabízet naše produkty. Uvidíme, jak se to během dvou měsíců rozjede, ale pokud by to šlo, asi bych přestala hlídat děti a věnovala se jenom tomuhle. Práci, která by mě naplňovala.

Začíná advent a s ním i čas příprav na Vánoce, už zdobíš a pečeš?

Na Vánoce se zatím úplně nepřipravuju, protože příští pátek letíme na dovolenou, na 14 dní do Mexika do Cancúnu. Vloni jsme dva měsíce vybírali dovolenou, strašně jsme se těšili, jak si to užijeme, ale pokazilo se nám topné čerpadlo, a protože oprava byla drahá, nakonec jsme nikam nejeli. O to víc se těšíme letos. Už teď začínám balit, protože se znám. Na poslední chvíli pak lítám jak blázen, takže třídím klukům oblečení, svoje už jsem přetřídila a příští týden doladíme už jen maličkosti, abych byla v klidu. Pečení? Vloni jsme dělali kuličky, něco ve stylu Ferrero Rocher, ale jinak moc nepeču. Děcka to nejí a já to pak sním všechno sama.

Na co se na dovolené nejvíc těšíš?

Těším se, že si odpočinu od hlídání dětí a také stresu, který jsem měla poslední měsíc s dopravou a distribucí té podestýlky. K tomu děti byly nemocné. Takže se těším, až vypadneme z téhle zimy, budeme spolu jako rodina a budeme si užívat sluníčka, tepla, moře a dobrodružství. 

První díl rozhovoru s Ivou Miličkovou naleznete zde

foto: archiv Ivy Miličkové