Korpas se stěhuje do Halle

Německá trenérka Angelika Gloddeová končí v 73 letech svou aktivní trenérskou kariéru. Žena, která za dob existence NDR patřila mezi tamní žokejskou elitu, v posledních letech chystala své svěřence v Halle na závodišti an der Saale. Tam ji podle informací německého  Sport-Weltu nyní vystřídá Jan Korpas, který dosud své svěřence chystal v Berlíně – Hoppegartenu.

Korpas, který svou trenérskou kariéru spojil  s působením v Německu, se do Halle chystá se skupinou osmnácti až dvaceti koní a vyjádřil se, že působení v Halle pro něj přinese  řadi výhod. Město má v rámci Německa centrálnější polohu než Berlín a tak budou pro Korpase dosažitelnější dráhy po celé zemi, o něco se zkrátí i dojezdová doba ke startům ve Francii nebo Švýcarsku.  Za výhodu Korpas v uvedeném médiu označil i skutečnost, že v tréninkovém středisku bude sám a nebude se muset dělit o tréninkové  prostory s jinými kolegy.

V letoších německých statistikách má Korpas zaznačeno 79 německých startů a získal v nich 6 vítězství, o rok dříve ale jeho svěřenci vyhráli 12 dostihů. Angelika Gloddeová za poslední dva roky slavila tři vítězství, celkem ale odchází do trenérského důchodu s více než 400 úspěchy