Saudi Cup: White Abarrio opět ve vrcholné formě?

Hrdina loňského Breeders´Cup Classic by měl být v sobotu jednou z hlavních hvězd na startu nejbohatšího dostihu světa, Saudi Cupu.  Hrdina největší americké mezigenerační zkoušky roku 2023  po svém triumfu změnil majitele,  v sobotu do dostihu půjde v barvách místního šejka Prince Faisala Bin Chalída Bin Abdulazize,  který ho ale ponechal v americkém tréninku Ricka Dutrowa.

Pro toho je před Saudi Cupem největším otazníkem, jak se jeho svěřenec srovná s dlouhým přesunem ze Spojených států do Saúdské Arábie. White Abarrio dostal po Breeders´Cupu podle realizačního týmu dost času na zotavení a nabrání sil, a nyní se zdá být  opět v podobné formě, jakou vykazoval  začátkem listopadu v Santa Anitě.

„Osmnáct set metrů jen s jedním obloukem, to je dostih  jako stvořený právě pro něj. Ideálně zvolená trať, líp bych mu ji sám nenaplánoval,“ dal se Dutrow slyšet v Rijádu, „Jestli se srovná s tím dlouhým přesunem, bude v sobotu hodně těžké ho porazit, i když se setká se špičkovými soupeři.“

White Abarrio zatím v Saúdské Arábii předvedl jen lehký cval,  Dutrow s ním byl ovšem velmiu spokojený. „A moc se mi i líbilo, jak se v práci tvářila Emily Elingwoodová,“ dodal na adresu ženy, která jeho svěřence v přípravě jezdí pravidelně. „Vypadala v jeho sedle moc spokojeně. A to je pro m hodně důležitý ukazatel.“

Pátý ročník Saudi Cupu, který proběhne v sobotu s dotací 20 milionů amerických dolarů,  má prozatím v jeho svěřenci pro většinu sázkových kanceláří  favorita.