Demo: Rexe nyní vyzkoušíme ve francouzské grupě

Dvakrát se v neděli v Praze prosadili vítězně trenéři , kteří své svěřence zároveň v dostizích vedli. Tón udala Vendula Korečková hned na úvod sezóny v sedle Niamey, druhý podobný kousek předvedl Michal Demo, který s Rex of Thunderem vyhrál dostih, jakých se na jaře v rámci české sezóny obvykle moc nevidí. Velkou dubnovou cenu společně vyhráli před vítězkou loňského derby jistě, a Rex of Thunder potvrdil svým projevem, že by mohl letos být koněm, který se na českých drahách příliš neohřeje…

To ostatně Michal Demo potvrdil krátce po vítězném doběhu. „Chceme s ním pátého května do Francie, vyzkoušeli bychom ho v grupě tři na 2400 metrů a uvidíme, jak si tam povede.  Dnes ukázal, že třídu má, ve Francii se vrátí na distanci 2400 metrů, která mu líp vyhovuje,“ dal se slyšet Michal Demo poté, co jeho svěřenec předvedl pražskému publiku vše ze svého repertoáru: Tedy tradiční krátkou kovbojku před startovacími boxy, a následný brilantní výkon v samotném dostihu.

Rex of Thunder vyhrál v průběhu své kariéry na pražském závodišti potřetí (celkem má na kontě sedm vítězství), poprvé se ale ve výroku rozhodčích po jeho pražském úspěchu neobjevilo slovo „Boj“, které nahradil výrok „jistě“.  Znamená to, že Rex Of Thunder s rostoucím věkem zraje obdobně jako víno? „Měl jsem z něj dobrý pocit. Dobrý průběh dostihu, a v rovině jsme si hlídali Abhu. Když přišel její nástup, dokázal si taky přidat, a odrazil ji celkem bez problémů.  Byl to výkon, z kterého můžeme mít radost,“ pochvaloval si trenér a jezdec v jedné osobě poté, co Rex Of Thunder za dobu v jeho trenérské péči překonal hranici půl milionu vydělaných korun.

Michal Demo chystá své svěřence v Březové u Slušovic, při ježdění se ale neopomíná na znamení své národnosti prezentovat slovenskou vlaječkou.  Na otázku,  zda se Rex Of Thunder pokusí letos při bratislavském Turf gala  napravit loňské druhé místo z Velké ceny Slovenska, však odpověděl jednoznačně. „Uvidíme, jak dopadne start ve Francii., Jestli se ukáže, že můžeme běhat  se slušnými výsledky tam, na turf gala by se nechystal.“ A protože Česko nedisponuje minimálně v první polovině sezóny  dostihem, který by se mohl měřit s Velkou cenou Slovenska, nepřímo tak odpověděl i na potencionální otázky ohledně příštího českého startu. Pokud si ale Rex Of Thunder udrží naznačenou výkonnost,  pro český turf to bude jen dobře.