Petrlík: Mostecký test naznačí klasické ambice

Tradičním vrcholem prvního mosteckého dostihového mítinku letošního roku je Deylův Memoriál. V sobotu se  v jubilejním 50. ročníku předzkoušky Jarní ceny klisen na start postaví početné pole 13 účastnic.  Hned tři z nich budou reprezentovat tréninkovou centrálu Rabbitu Trhový Štěpánov,  jejíž koně chystá Allan Petrlík.

Rabbit Eagles, Zoja Top ani Dara nepatří podle sázkových kurzů k favoritkám dostihu,  a i pro trenéra bude  sobotní test právě především testem. „Je to prví letošní běhání. A pro nás především skutečně předzkouška, chceme si v Mostě otestovat, jestli má smysl klisny v Jarní ceně klisen ponechat, anebo je škrtnout,“ říká Allan Petrlík.

„Pro Daru je možná míle při klasice trochu dlouhá, ale jako kůň  s optimem do 1400 metrů nemá jinak co běhat. U Zoji To a Rabbit Eagles uvidíme, jak se jim povede kvalifikace.  Kdyby se v sobotu umístily do sedmého místa, do Jarní ceny by nastoupit měly,“ míní Petrlík.

Zimní období v pičínské centrále podle něj proběhlo bez větších  problémů a koně jsou nachystaní podle představ. „Zima byla letos dobrá, mírná, většinou se dalo s koňmi cválat a tak máme napracováno. Uvidíme, jak se teď bude dařit v dostizích, máme za sebou dva debuty klisen, dál se uvidí v průběhu sezóny.“

V té letošní je Petrlík na větší dostihy domluven na jezdecké obsazení s Michalem Demem a Jiřím Chaloupkou.  „Mělo by to být pro větší dostih, když se do nich naši koně dostanou.  A  šance budou mít taky Simona Laubeová, Renata Ondráčková, a až se uzdraví, tak také Alena Plimlová,“ vyjmenovává Petrlík jezdce a jezdkyně, s kterými by rád bodoval v blízkých týdnech.

V samotném Deylově memoriálu však na jeho svěřenkyně čeká těžký úkol.. „Je to hodně nabitý dostih, na startu se sejde řada kvalitních klisen. Favoritky přiveze Ingrid Janáčková Koplíková, moc dobrá je i Francis Gold a další,“ říká Allan Petrlík před sobotním startem mostecké sezóny.