Seménka: Francouzka v Itálii českým koním pomohla

Dvojité vítězství v sobotním italském Meranu znamenalo pro trenéra Zdeňka Seménku další překvapivé zisky na úkor favorizovaných soupeřů, ale také  nečekaně plodný začátek možné další spolupráce s francouzskou amatérskou jezdkyní Charlotte Prichardovou.  Hodnocení úspěchů Machinose i Skins Rocka na grupové scéně proto mohlo těžko vyznít lépe, vždyť prvně jmenovaný se čerstvým italským ziskem posunul v životních výdělcích před milion korun a Skins Rock dokonce překonal hranici šesti milionů…

„Musím přiznat, že s úspěchem Machonose jsem tak trochu počítal, jeho předchozí výsledky i konkurence mluvily o tom, že by to  mohlo vyjít,“ komentoval trenér v Meranu. „Pokud jde o Skins Rocka, tam to byla  papírově hodně vyrovnaná konkurence, ale nám ten dostih vyšel a on zase ukázal, že když má den, může běhat s každým. Samozřejmě jsme za oba výsledky hodně rádi, vyhrát dva grupové dostihy se nepovede každý den,“ uvědomoval si trenér, který má letos na kontě osm vítězství, z nichž sedm má „na svědomí“  právě italské působení tandemu Machinos – Skins Rock v Miláně a Meranu.

Premiéru na obou koních však měla francouzská jezdkyně Charlotte  Prichardová, která se k tomuto angažmá dostala poněkud krkolomně. „Věděli jsme, že jsou v sobotu dostihy v Pardubicích a další naši kluci mají v Meranu angažmá, a tak jsme se snažili domluvit ve Francii. Už jsme i byli dohodnutí, ale na poslední chvíli musel náš domluvený jezdec vzít angažmá pro svou stáj ve Francii. Od agenta jsme ale dostali tip, že Charlotta je v Itálii na dovolené, a  nakonec se nám s ní povedlo domluvit. Přiletěla na naše koně z Palerma,“ líčí Seménka anabázi, která mladou jezdkyni zavála pod Alpy do sedla jeho svěřenců.

„Vyšlo jí to náramně, odjezdila oba koně tak, jak jsme se domluvili a její přístup byl naprosto profesionální a našim koním pomohla,“ pochvaluje si Seménka majitelku více než stovky překážkových úspěchů. „Nakonec jsme byli spokojení všichni, my s úspěchy našich koní a Charlotta s tím, že si vyhrála své první překážkové dostihy.“ Jestli bude spolupráce s Francouzkou  pokračovat,  to prozatím není jasné, zřejmě ale je, že oba koně by se měli do Merana vrátit i na podzimní část sezony.