Zatloukal: Player ukázal, co v něm pořád je

Majitel stáje Nýznerov Karel Zatloukal není na pardubickém pódiu, kde se dekorují vítězové, žádným nováčkem.  S Marcelem Novákem a trenérkou Lenkou Kvapilovou se ale na pódium dostavil se speciálním pocitem: Player je pro něj totiž koněm kterému se dosud úspěchy spíše vyhýbaly, a i při jeho nesporných kvalitách bylo jména v kariéře zapsáno poslední vítězství v roce 2019.  Včerejší kvalifikační počin v jeho podání však naznačil,  že v případě Playera nebude ve hře žádné staré železo a že se reprezentant barev „s muflonem“ opět zařadil do okruhu vyzyvatelů letošní Velké pardubické.

„Konečně,“ ulevil si Karel Zatloukal. “S Playerem jsme si prošli tolika problémy, kolik jich může být, pořád to bylo tak, že si nakonec něco nesedlo. Až dnes se to všechno povedlo tak, jak bychom si představovali.“  Představy samozřejmě naplnilo převzetí pohárů a dárkových košů, více ale na srdci realizační tým muselo potěšit vítězovo zrychlení v cílové rovině, díky kterému setřásl všechny soupeře včetně statečně vzdorujícího outsidera Chicname de Cotte.

„V čem byla změna? Já myslím, že Marcel Novák to dnes odjel přesně tak, jak to Playerovi vyhovuje,“ dal se slyšet Zatloukal. „V minulosti se často stávalo, že jsme ostatním udělali dostih, vodili jsme ho, a v závěru pak Payerovi došly síly. Dnes ukázal, že když se v dostihu schová a má dobrý průběh,  stále je tam ten závěr, kterým umí rozhodovat. Prostě potvrdil, co v něm pořád je,“ pochvaloval si Zatloukal.

Většina účastníků pardubického mítinku si pochvalovala, že pořadatelé s pomocí vydatného lijáku dali koním k dispozici dráhu vydatně smáčenou.  Vítězův majitel se ale domnívá, že tato skutečnost rozhodně nebyla rozhodujícím faktorem. „Player už v minulosti dokázal, že umí běhat prakticky po všem, ať je povrch jakýkoli. Samozřejmě, podklad byl  po dešti pro koně příjemnější, ale  konkrétně v jeho případě to není tak, že by na něčem jiném nezaběhl," myslí si Karel Zatloukal.

Nositel jeho barev nyní  před Velkou pardubickou už startovat nebude a v péči Lenky Kvapilové a Marcela Nováka se bude chystat na největší okamžiky letošní tuzemské překážkové sezóny…