Slovenské Oaks vyhrála favorizovaná Shabana

Slovenské oaks se dnes stalo podle očekávání českou záležitostí. Centrála trenéra Luboše Urbánka a žokej Martin Laube se po švýcarském derby dočkali v roce 2022 také středoevropského klasického double  poté, co dostih opanovala favorizovaná Shabana.  Dvoukilometrový test vyhrála pro stáj  MS Racing s jistou převahou tří a čtvrt délky před Whirl Wind Girl, která předvedla zřejmě svůj nejlepší výkon sezóny a odsunula na třetí místo domácí spolufavoritku Stratosferic.

Pro Shabanu triumf znamená, že udržela svou bratislavskou neporazitelnost a po Jarní ceně klisen na Slovensku vládla i v druhé klasice vyhrazené slabšímu pohlaví. V letošním roce už v Bratislavě vyhrála čtyři dostihy nejvyšší kategorie a svým triumfem si důrazně řekla o nominaci do úvah o slovenském Koni roku 2022.

Druhý elitní test bratislavského odpoledne, Cenu zimní královny, oppanovala dcera hrdinky Jarní ceny klisen z Prahy zpřed deseti let French Quebec jménem Feschanda.  Pro stáj Dr. Charvát odjezdil svěřenkyni Pavla Tůmy žokej Jan Verner, který pro stejné barvy vyhrl v rámcovém programu i se stejně starým Flemaronem. Vítězné double si ale v Bratislavě vychutnal i leader tamního šampionátu Martin Laube a také David Liška