Sobota za hranicemi: Ultimate Fight podesáté vítězný, dva triumfy v Meranu

Ani v devíti letech nemusíte balit rovinovou kariéru. Důkaz podal v sobotu odpoledne v Deauville Ultimate Fight reprezentující stáj svého trenéra Zdeno Koplíka. V handicapu na 1300 metrů na all weather dráze měl nejvíce sil, když o krk porazil od startu vedoucí Polivate.

Ultimate Fight v posledních třech startech skončil vždy na čtvrtém místě, a tak do souboje s 11 soupeři odskočil v sázkovém poměru 16:1. V sedle s Enzo Crubletem dobře odskočil, držel a se na druhém místě, v cílové rovince ještě zrychlil a připsal si jubilejní desáté kariérní vítězství v 70. startu. Na vítězství dosáhl Ultimate Fight opět po 13 měsících, tentokrát byla distance o 100 metrů kratší než loni v Compiegne. Tentokrát si za úspěch připsal 10 500 euro.

Ultimate Fight navázal na Apollona, který vyhrál na francouzských před pěti dny. Celkem v letošním roce registrujeme již 49 zahraničních triumfů v rovinových dostizích. Na překážkách je bilance ještě lepší, po dalších dostizích v Meranu již napočítáme 77 plných zásahů.

Kdo se o ně postaral v sobotu? Šestiletý hnědák Igor, který navázal na své 13 dní staré vítězství pod alpskými velikány. I přes vysokou nesenou hmotnost porazil v proutěnkách na 3300 metrů o třičtvrtě délky Natrise. V sedle svěřence Josefa Váni staršího byl stejně jako začátkem srpna žokej Jan Kratochvíl. Na svěřence Josefa Váni mladšího Sopran Meneghina zbylo šesté místo.

Přesně před rokem vyhrál Arc En Ciel z tréninku Zdeňka Seménky v Meranu první dostih kariéry. Přesně po roce přidal úspěch druhý, tentokrát ve steeplechase na 3550 metrů. Opět byl v jeho sedle žokej Jan Faltejsek. Do tohoto dostihu poslali otec a syn Váňovi Il Superstita a Fly Filo Fly. Nesli vyšší hmotnost než soupeři, a tak nestačili na více než čtvrté, respektive páté místo.