Velká Chuchle: Pod taktovkou otce a syna Lukových

Pod taktovkou rodiny Lukových se odehrávalo nedělní odpoledne Laty Brandisové v pražské Chuchle Aréně. Hlavní dostih, kterým byl jubilejní 20. ročník klisnám vyhrazeného Memoriálu Harryho Petrlíka, tradičně silnou koncovkou ovládla svěřenka Václava Luky mladšího Classa v sedle Lucií Fialovou, přičemž pro bošovického lodivoda se jednalo o jubilejní sté vítězství v rovinovém dostihu nejvyšší kategorie. Rámcovému programu pak kraloval syn zmiňovaného trenéra Matyáš, který vyhrál hned tři dostihy.

Hlavním dostihem nedělního odpoledne byl jubilejní 20. ročník Memoriálu Harryho Petrlíka (I. kat., 3+ kl., 1 600 metrů, 135 000 Kč), ve kterém se představilo sedm klisen, přičemž v závěru dramatický souboj o vítězství svedly vítězky posledních dvou ročníků tohoto dostihu. Úspěšnějjší nakonec byla vítězka předloňská Classa (Fialová), která o hlavu porazila obhájkyni loňského triumfu Rabbit Coulsty (ž. Chaloupka). Třetí místo s odstupem jedné délky obsadila Eagle Babe (ž. Foret), dalších šest délek ztrácela čtvrtá Ballerina (ž. Lukášek) a tabuli další čtyři dílky zpět uzavřela Decima (ž. Korečková). Pětiletá reprezentantka stáje Martina Bláhy Classa i ve čtvrtém letošním startu udržela neporazitelnost a celkově drží úžasnou bilanci devět vítězství z dvanácti životních startů, což představuje úspěšnost 75%. Pro jejího trenéra Václava Luku mladšího se jednalo o jubilejí stý triumf v rovinovém dostihu nejvyšší kategorie.

Rámcovému programu kraloval syn trenéra Václava Luky amatérský jezdec Matyáš Luka, který zvítězil hned ve třech dostizích – nejprve v sedle svěřence Pavla Kašného Captaina Luky opanoval úvodní dostih celého odpoledne Cenu Normy (IV. kat., 3+, 1 400 metrů, 40 000 Kč) a posléze se svěřenci trenéra Josefa Bartoše staršího i dva poslední Ceny Lucky Rain (IV. kat., 3+, 1 800 metrů, 40 000 Kč) v sedle Bacory a Cenu Dally Hit (V. kat., 3+, 2 200 metrů, 20 000 Kč) s Mariosem.

Na programu byly i dva dostihy pro dvouleté koně. Kratší Cena Chuchle Arény Praha (III. kat., 2 l., 1 200 metrů, 60 000 Kč), ve které se na úkor zkušenějších koní prosadili debutanti – zvítězila Allanem Petrlíkem připravovaná Rabbit Eagles v sedle s trenérovým synem Nikolou, který o tři čtvrtiny délky porazil bošovickou Clash of the Stars (žk. Toman), třetí s odstupem dvou a čtvrt délky dokončil Emblet (ž. Foret). V mílové Ceně společnosti Tipsport (III. kat., 2 l., 1 600 metrů, 60 000 Kč) se navzdory problémům se vstupem do startovních boxů lehce prosadila svěřenka Ivany Pejškové Quiera (Plimlová), když o tři délky porazila Owidii (Mášová), až třetí s odstupem dalších třech a čtvrt délky finišovala favorizovaná Gold Scattered (ž. Florian).

Pouze jezdkyním byla určena Cena Bokabau aneb 2. ročník Poháru Laty Bradisové (III. kat., 3+, 1 600 metrů, 60 000 Kč), ve kterém se prosadila svěřenka Tomáše Váni Sea the Night vedená Petrou Zedkovou, když o půl délky porazila Trezy Lady (am. Bílková), zatímco třetí s odstupem dvou a čtvrt délky dokončil From the Stars (Plimlová). Stejně jako v sobotu ve Slušovicích i v neděli v Chuchli  jeden triumf zaznamenal realizační tým trenér Radek Holčák a jezdkyně Sofie Kvízová, tentokrát poté co Little Lord o půldélky porazil Yasánka (ž. Havelková) v Ceně Unicredit Bank (II. kat., 3+, 1 200 metrů, 90 000 Kč), druhém nejvýznamnějším dostihu odpoledne.