Bajuržan Murzabajev se vrací do Prahy

Sobotní dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí dva jedničkové dostihy a bude jedním z podzimních turfových svátků, který navíc ozdobí jezdecká hvězda první velikosti! Bajuržan Murzabajev. Český i německý šampion v současnosti působí u André Fabreho ve Francii se po delší době opět představí pražskému publiku, kde začínal svou cestu ke slávě.

Je to už jedenáct let, co kazašský mladík uchvátil nejprve české realizační týmy, následně německé a poté i mnohé jiné po celém světě. Filip Minařík psal o tom, že dokáže čarovat nejen Německu, ale i v Japonsku a ve Francii. Nyní se na Bajuržanovo čarování můžeme těšit ve Velké Chuchli, a můžeme si také připomenout, že je dvojnásobným vítězem Evropského poháru žokejů, který se pravidelně konal ve Velké Chuchli vždy týden před francouzským svátkem v Longchamp.

Na Murzabajeva, kterému patří ve Francii 17. příčka, čekají v sobotu čtyři jízdy pro majitele Josefa Sallera. Druhou žokejskou hvězdou, která se ve Velké Chuchli představí bude Clement Lecoeuvre spolupracující s Václavem Lukou mladším. Lecoeuvre, v současné době 14. muž francouzského šampionátu, má naplánováno na sobotu pět jízd.