800 vítězství Patricka Mullinse

Pondělní večer na závodišti v irském Listowelu přinesl jubilejní 800. kariérní vítězství pro Patricka Mullinse, třiatřicetiletého syna Willieho Mullinse, v současnosti jednoho z nejlepších překážkových trenérů světa.

Mullinsovým partnerem při kulatém vítězství byl čtyřletý Luckinthecity, který v bumperu na 3200 metrů vstoupil do dostihového dění. Začátek ideální, Luckinthecity měl problémy se startem, a tak odskočil na posledním místě i přes předstartovní pozici favorita v kurzu 6/5. Poslední desítky metrů to už byla úplně jiná písnička a vítězství o délku a čtvrt.

Patrick „Paddy“ Mullins prožívá od května povedenou sezónu. Zatím absolvoval 55 startů a ve 33 si připsal vítězství, a tak mu patří první místo v irském překážkovém šampionátu. Vedoucí pozici ovšem nepřeceňuje. „Letos jsme měli velké množství klisen do bumperů a velkou pomocí také bylo, že si Jamie (Codd) vzal v létě dovolenou.“

Před více než 17 lety si připsal Patrick Mullins právě v Listowelu první životní vítězství, samozřejmě byl v sedle koně svého otce. Právě spolupráce s otcem mu přináší velké úspěchy, ať už v bumprech, nebo proutěnkách nebo ve steeplechase. Letos z 55 startů absolvoval 49 pro tátu, kterému ve stáji dělá jednoho z asistentů. Již patnáctkrát v řadě se stal nejlepším amatérským jezdcem v irských překážkových dostizích.

V letech 2021 a 2022 se Patrick Mullins i sedmkrát představil v Pardubicích, ale na vítězství nedosáhl. Nejlepším výsledkem bylo druhé místo s Mr Zuru v loňském Poplerově memoriálu. Je možné, že se někdy do Pardubic opět vypraví, neboť v příštím roce by měl mít Willie Mullins koně do Velké pardubické.