Paddington: „Důchod“ v Coolmoru

Irský hřebčín Coolmore v pátek zveřejnil tiskovou zprávu oznamující, že superhvězda z tréninkové centrály Aidana O’Briena Ballydoyle Paddington v sobotu neodcestuje do Santa Anity na Breeders' Cup, jak bylo plánováno, kvůli zvýšené teplotě a infekci dýchacích cest. Skvělý syn Siyouniho, který v této sezóně vyhrál šest dostihů v řadě, z toho čtyři na nejvyšší úrovni Group 1, odejde rovnou do stájí hřebčína Coolmore. Jeho vítězství v dostizích kategorie Group 1 odstartoval triumf v irské klasice 2 000 Guineas, po kterém rychle následovaly St James's Palace Stakes, Eclipse Stakes a Sussex Stakes.

"K tomu, aby dokázal to, co dokázal, je zapotřebí velmi výjimečného koně," řekl jeho trenér Aidan O'Brien. "Co se týče jeho přístupu a odhodlání, byl velmi podobný Giant's Causeway, ale Paddington byl mnohem rychlejší kůň. Měl skvělou taktickou rychlost, ale dokázal z ní zrychlit. Je to neuvěřitelný kůň, který obstál na řadě různých stavů dráhy. Od dostihu k dostihu byl fyzicky silnější a těžší, což je u plnokrevníka velmi neobvyklá věc." 

"Je to nádherný kůň, velmi dobře vypadající, velmi pohodový," komentoval Paddingtona John Gosden, trenér druhé v Eclipse Stakes Emily Upjohn. "Krásný kůň a správný hřebec."

Paddington byl odchován společností Dayton Investments, jeho matkou je Montjeuova dcera Modern Eagle, která dokázala zvítězit na úrovni Listed, další tři klisny v jeho mateřské linii se dokázaly umístit v dostizích Group 1, přičemž čtvrtou je neporažená dostihová šampionka Madelia.

Výše připouštěcího poplatku bude oznámena později.