Tři vítězství v Trevisu, vítězný návrat Bartoše

Italská překážková sezona pokračovala v neděli odpoledne v Trevisu třemi dostihy. Všechna překážková vítězství směřují do České republiky, dvakrát je pod úspěchy podepsán Josef Váňa mladší a jednou jeho otec.

13. ročník steeplechase di Treviso na 3500 metrů byl vrcholem programu. Podle sázkařů byl favoritem Machinos, ale ten doběhl až na šestém místě. Tentokrát slavila úspěch taktika žlutočerneých, stáje Scuderia Aichner SRL. Až do posledního oblouku udával tempo Andoins, nedaleko za ním se držel Lord Dragon, ten v závěru přidal a pohlídal si vítězství o více než délku před Ivem s Lenkou Neprašovou.

V sedle Lord Dragona byl žokej Josef Bartoš, pro kterého to byl první dostihový den po šesti týdnech, co se zranil v Gran premiu v Meranu. V přestávce stihl i operaci, při které mu byly vydány šrouby z těla z některého z předchozích zranění. Pro Bartoše to bylo už druhé vítězství v průběhu odpoledne, to první si připsal s tříletým Sopran Legerem v proutěnkách na 3000 metrů. Celkem v roce 2023 vyhrál Josef Bartoš na italských drahách už 26 dostihů.

V třetím bodě programu skončil Bartoš se Zio Reginaldem na druhém místě. O propastných 15 délek vyhrál Natam s Janem Kratochvílem. Pro Natama to bylo druhé letošní vítězství z pěti startů. Právě toto vítězství bylo jubilejním stým v letošním roce na zahraničních drahách mimo Slovensko. Bilance se může vylepšit už příští týden, kdy se dvě desítky koní v českém tréninku představí na dráze v Partynicích.