Gogoka po měsíci opět vítězný

Dvouletý valach Gogoka po vítězství 19. září změnil majitele. Od té doby reprezentuje růžovobílé barvy Statku Blata Český ráj a daří se mu. V sobotu před Velkou pardubickou vyhrál jedničkový sprint na 1100 metrů v Pardubicích pod Martinou Havelkovou a přesně po měsíci se vrátil do Francie a opět se dokázal na plno prosadit. Pod jezdkyní Perrine Cheyerovou vyhrál stylem start-cíl dostih na 1200 metrů s náskokem tří délek na druhou Perli Chope.

Pro Gogoku byl start na dráze ve Fontainebleau už devátý v tomto roce a potřetí se naplno prosadil, pošesté vybojoval dotovaný doběh. Tento je jednoznačně nejcennější, neboť vydělal 13 500 euro. Gogoku připravuje pro Jana Dufkovou a jejího manžela trenérka Ingrid Janáčková Koplíková.

Gogoka připsal již 45. zahraniční vítězství mimo Slovensko v letošním roce, a tak je vylepšováno maximum, které zatím držel letopočet 2021 se 43 triumfy.

V rámci odpoledne ve Fontainebleau se uskutečnil i listed dostih na 3000 metrů, ve kterém se představila dvojice koní připravovaných v České republice. Vert Liberte potřetí za sebou ve Francii doběhl na pátém místě a tříletá Breauty Approach uzavřela pořadí sedmým místem.