Netolice: Vítězné hattricky Radka Holčáka a Jana Odložila

Jediným dostihovým dnem uplynulého víkendu bylo dostihové odpoledne na malebném závodišti v jihočeských Netolicích, v těsném sousedství zámku Kratochvíle. Na programu bylo celkem devět dostihů, pět rovinových a čtyři překážkové. Nejvíce se dařilo svěřencům trenéra Radka Holčáka, kteří zvítězili ve dvou rovinových a jednom překážkovém dostihu a žokeji Janu „Čendovi“ Odložilovi, který zvítězil ve třech zbývajících překážkových dostizích, včetně vrcholu odpoledne Velké netolické, která se letos uskutečnila jako Cena Charvát Group s. r. o. a přátel netolických koní a dostihů.

Úvodní část nedělního netolického odpoledne patřila rovinovým dostihům, přičemž hlavními body této části programu byly dva dostihy třetí kategorie – sprinterská Cena města Netolic (III. kat., 3+, 1 200 metrů, 50 000 Kč), kterou opanovala svěřenka trenéra Allan Petrlíka Dark Absolu (žk. Marcel Novák ml.) a vytrvalecká Cena vzpomínky na Jiřího a Tomáše Hurtovy (III. kat., 3+, 2 400 metrů, 50 000 Kč), ve které se navzdory nejvyšší nesené váze prosadil Radkem Holčákem připravovaný někdejší vítěz slovenského St. Legeru Darkolva v jehož sedle byl překážkový žokej Lukáš Matuský. Druhého rovinového vítězství tým z Velkých Karlovic dosáhl v Ceně Václava Smolíka – dostihu žáků a mladých jezdců (V. kat., 4+, 1 800 metrů, 15 000 Kč), který suverénně ovládla Eternity v sedle se Sofií Kvízovou. V úvodní Ceně Envisan – Gem a. s. – Prostor Design s. r. o. (IV. kat., 3+, 1 600 metrů, 30 000 Kč) se prosadil desetiletý veterán Ladislav (am. Machačová), trenérky Martiny Krysmanové Rennerové, zatímco obligátní Cena společnosti Tipsport (IV. kat., 3+, 1 600 metrů, 30 000 Kč) se stala kořistí tempařky Like a Trinity (am. Jedličková) trenéra Ladislava Březiny.

Hlavním bodem překážkového programu byla Cena Charvát Group s. r. o. a přátel netolických koní a dostihů (stch cc III. kat., 5+, 4 100 metrů, 80 000 Kč), ve které svůj jezdecký hattrick završil žokej Jan Odložil, když zvítězil s ryzákem Sweet Red Wine trenéra Pavla Odložila. Navázal tak na triumfy s Cuwallem taktéž trenéra Pavla Odložila v Ceně Šindelář Spedition s. r. o. za podpory firmy Josefa Váni JOVAN (stch IV. kat., 4+, 3 400 metrů, 50 000 Kč) a poprvé v kariéře zvítězivším Yahkem  trenéra Stanislava Popelky ve 4. ročníku Ceny Agrokomplexu Šumava s. r. o. (stch IV. kat., 4+, 3 600 metrů, 50 000 Kč). V závěrečném dostihu Ceně senátora Tomáše Jirsy (stch V. kat., 4+, 3 200 metrů, 30 000 Kč) pak Odložil usiloval o čtvrtý triumf, avšak v sedle Stanislavem Popelkou připravované Solognote finišoval třetí, když z třetího triumfu v rámci odpoledne se radoval Radek Holčák zásluhou valacha Dancing Blood vedeného žokejem Lukášem Matuským.