Víkend přinesl dvě překážková vítězství

Početný zástup v Česku připravovaných koní se o víkendu představil na zahraničních drahách. V sobotu odpoledne se v překážkovém dostihu ve Varšavě představil tříletý Don Hugo. Svěřenec Pavla Tůmy absolvoval druhý překážkový start v kariéře a opět vítězný. Navázal tak na šest týdnů starou vítěznou překážkovou premiéru opět na varšavské dráze ve Služewieci. Tentokrát byla v sedle odchovance Jiřího Charváta Tereza Polesná, která dovedla hnědáka k dvouapůlkovému triumfu na distanci 2800 metrů.

Nedělní vítězství se zrodilo v Meranu, kde byly na programu tři překážkové dostihy. Třetí vítězství v řadě si připsal osmiletý Altus, který před čtyřmi týdny vyhrál v Pardubicích Zlatý pohár. Stejně jako koncem května vyhrál Altus pod alpskými velikány na distanci 3300 metrů. Josef Bartoš vedl Altuse velmi aktivně, od startu udával ostré tempo, ale v závěru musel odrážet Sky Constallationa, což se mu podařilo a slaví čistý hattrick.

Stejně jako před týdnem si Josef Bartoš a Jan Faltejsek připsali po jednom vítězství. Jan Faltejsek si připsal úspěch v sedle polského Nabila v proutěnkách na 3000 metrů.

Rovinové starty jsme zaznamenali na německých drahách, kde si tuzemští zástupci připsali několik umístění. V průběhu letošního roku jsme zatím zaznamenali 11 vítězství na německých drahách, a tak letošní bilance patří k nejlepším v historii.